TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
FARABİ Değişim Programı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Admin Giriş Sayfası Mail Kutusu Giriş Sayfası
11 Aralık 2018, Salı

26.02.2018

2018 - 2019 Farabi Değişim Programı Başvuruları Başlamıştır.

2018 – 2019 AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI

AÇIKLAMALAR

2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz veya Güz ve Bahar dönemlerinde, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerden birinde Farabi öğrencisi olabilirsiniz (Anlaşmalı olduğumuz üniversitelerden sadece birini tercih edebilirsiniz).

Almakta olduğunuz burslarınız kesilmeden karşılıksız burs alabilirsiniz (Staj haricinde, herhangi bir kamu kurum veya kuruluşlarında çalışanlar ile özel sektörde sürekli ücrete tabi istihdam edilen öğrencilere Farabi Değişim Programı kapsamında herhangi bir burs ödemesi yapılmamaktadır).

BAŞVURU ŞARTLARI

·         Daha önce Farabi Değişim Programı’ndan yararlanmamış olmak,

·         Hazırlık sınıfı öğrencisi olmamak

·         Başvuru tarihinde en az 1 (bir) dönemlik “Genel Ağırlıklı Not Ortalamasına” sahip olmak

·         Önlisans ve lisans öğrencileri için              2.00 / 4.00 (53.33 / 100)

Yükseklisans ve doktora öğrencileri için   2.50 / 4.00 (65.00 / 100)

Genel akademik not ortalamasına sahip olmak

BAŞVURU TARİHLERİ

1 Mart – 15 Mart 2018

BAŞVURU YERİ

Farabi Bölüm Koordinatörleri

(Farabi Bölüm Koordinatörleri Listesi için TIKLAYINIZ.)

İKİLİ ANLAŞMALAR

(Anlaşmalı olduğumuz üniversiteler için TIKLAYINIZ.)

BAŞVURU BELGELERİ

“Belge bilgisayar ortamında doldurulacaktır. El ile doldurulan belgeler geçersiz sayılacaktır. Belgede yer alan - fotoğraf – kısmına fotoğrafınızı yapıştırıcı yardımıyla yapıştırınız.”

• Transkript (2 Adet)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (2 Adet)
  • Bazı Üniversiteler Tarafından İstenen Online Başvuru Formu (Başvuruda bulunacağınız üniversitenin Farabi web sayfasını mutlaka ziyaret ediniz.)
  • Eğer yabancı dilde eğitim veren bir bölüme başvuruyorsanız, yabancı dil düzeyini gösterir belge (2 Adet)

ÖNEMLİ NOT: Öğrencilerimiz en fazla 1 üniversiteye başvurabilecektir. Öğrencilerimiz, istenilen başvuru belgelerinden istenilen sayıda hazırlayacak (Belgeler bilgisayar ortamında doldurulacaktır) ve bu belgeleri şeffaf dosyaya koyarak bölüm koordinatörüne teslim edecektir.

15.02.2018 Tarihli YÖK Duyurusu

2018 - 2019 Akademik yılı Farabi Değişim Programı'nda geçerli olmak üzere;

Aşağıda yer alan tabloda belirtilen üniversitelerde öğrenim görmek isteyen öğrencilerimize ödenecek aylık burs miktarının en fazla “8 ay süre ile olmak üzere 700.-TL” olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

Listede yer alan üniversitelerden farklı üniversitelere gidecek öğrencilerimize ödenecek tutar yalnızca güz dönemi için ödenecek olup 4 ay süre ile 500.-TL’dir.

ÜNİVERSİTE LİSTESİ (8 ay süre ile 700 TL Burs Ödenecek Üniversiteler)

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ ARDAHAN

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

Başvuru Belgeleri ve Detaylı Bilgi İçin: farabi.gop.edu.tr (duyurular)

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Farabi Koordinatörlüğü

Tel: 03562521616 Dahili: 3218

E-posta: farabi@gop.edu.tr

Adres: Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi B Blok Zemin Kat, Oda No: Z21

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
60150 Tokat / TÜRKIYE, Tel:+90 356 252 1616, Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 2013© Tüm Hakları Saklıdır.